Duurzame energie Duijvestijn is geslaagd

Duijvestijn Tomaten in Pijnacker heeft met Demonstratieproject Schoon en Zuinig in drie jaar tijd ruim vierduizend bezoekers ontvangen. Recent is het project voor duurzame energie-inzet in de glastuinbouw afgesloten.

Dat meldt de tomatenkwekerij woensdag. De doelstelling van het demonstratieproject was de opwekking en toepassing van duurzame energie voor glastuinbouwbedrijven integraal demonstreren en kennisuitwisseling hierover bevorderen.

Met het grote aantal geïnteresseerde bezoekers is ruimschoots voldaan aan deze doelstelling. Tijdens de georganiseerde bijeenkomsten heeft Duijvestijn Tomaten verschillende zaken gedemonstreerd.

Speerpunten

Belangrijke speerpunten waren de opwekking van aardwarmte, integratie van meerdere innovatieve componenten in een bedrijfssysteem (de ID Kas) en het delen van kennis over windenergie.

Al deze aspecten zijn gedurende afgelopen drie jaar in verschillende vormen ruimschoots aan bod gekomen. In totaal zijn er 219 groepen op bezoek geweest bij Duijvestijn Tomaten om de verduurzaming te bekijken.

Investeren

'Wij zijn met ons bedrijf continu op zoek naar duurzame energieoplossingen', geeft Ted Duijvestijn aan. 'Als er echt oplossingen zijn waarin we geloven, durven we ook te investeren. Hopelijk leidt de kennisverspreiding via ons bedrijf weer tot nieuwe, duurzame initiatieven.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer