Minder geborgde zetels Zeeland

Zeeland - ‘Teleurstellend.’ Zo reageert ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer op het feit dat het aantal geborgde zetels in waterschap Scheldestromen wordt teruggeschroefd.
Een nipte meerderheid van Provinciale Staten van Zeeland stemde daar vorige week mee in. Dat betekent dat de verhouding vier voor de categorie ongebouwd, vier voor gebouwd en één voor natuur per18 maart vervalt. In het nieuwe bestuur resteren dan drie geborgde zetels voor ongebouwd, drie voor gebouwd en één voor natuur.
Voor de motie stemden twintig leden van PvdA, SP, GroenLinks, D66, PVV, Christen Unie en het lid Muste van de Partij voor Zeeland. Door verdeeldheid binnen die laatste partij is het voorstel toch aangenomen. Tegen stemden negentien Statenleden van CDA, VVD, SGP en de rest van de Partij voor Zeeland.
ZLTO heeft alles in het werk gesteld om het huidige aantal geborgde zetels te behouden. De Koeijer: ‘Alle argumenten zijn uitgewisseld. Het was chiquer geweest als de provincie de landelijke evaluatie van het waterschapsstelsel had afgewacht.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer