Nieuwe+uitvoeringsdienst+Groningen+Drenthe
Nieuws
© René Luijmes

Nieuwe uitvoeringsdienst Groningen Drenthe

Komende donderdag gaat de nieuwe uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied in de provincies Drenthe en Groningen van start.

Het samenwerkingsverband wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van natuur- en landschapstaken in de twee provincies.

Tevens worden donderdag de prestatie- en dienstverleningsovereenkomsten voor 2015 ondertekend. In deze contracten staat welke werkzaamheden en projecten de nieuwe uitvoeringsorganisatie in 2015 voor beide provincies precies gaat uitvoeren.

DLG

De nieuwe uitvoeringsorganisatie is opgezet naar aanleiding van de opheffing van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) vanaf 1 maart 2015. Het grootste deel van de taken en een groot deel van het personeel van DLG wordt overgenomen door de provincies.

Net als DLG richt de nieuwe uitvoeringsorganisatie zich met name op realisatie van het Natuurnetwerk Nederland, de Programmatische Aanpak Stikstof en de kwaliteit van Natura 2000-gebieden in beide provincies.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer