Pilot Bordeskeuring varkens van start

De Bordeskeuring varkens gaat zaterdag van start. Het gaat om een pilot van twee jaar en om keuringen van slachtvarkens naar België en Duitsland, meldt Vee&Logistiek Nederland.

Pilot+Bordeskeuring+varkens+van+start
© vee en logistiek nl

Vee&Logistiek Nederland voerde de afgelopen weken overleg met de overheid over de invulling van de pilot Bordeskeuring varkens. 'We zijn dan ook heel blij dat de pilot eindelijk van start mag gaan', vertelt voorzitter Henk Bleker.

'Door geen af- en opladen is deze methode zeer diervriendelijk en efficiënt. Bovendien geeft bordeskeuring meer ruimte in de planning van exporten en veewagens.'

Animo en Reimink

De pilot start op de twee exportverzamelcentra: Animo in Venhorst en Reimink in Dalmsholte. Alle verzamelcentra voor varkens kunnen meedoen. Ze moeten dan wel beschikken over een arbo gekeurd bordes.

Voor het slagen van de Bordeskeuring varkens zijn nauwkeurig werken en strikte controle door het verzamelcentrum van cruciaal belang, evenals het strikt werken van de transporteurs en chauffeurs.

'We roepen de deelnemers aan deze pilot daarom op om zorgvuldig met de eisen om te gaan', zegt voorzitter Toon Wassenberg van de sectorcommissie Verzamelcentra van Vee&Logistiek Nederland.

Keuringsmethode

Bordeskeuring is een keuringsmethode van slachtvarkens waarbij op een exportverzamelcentrum voor varkens de keuring van de te exporteren dieren op de veewagen plaatsvindt door een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer