Maat: rentetarieven onder loep nemen

Nederlandse banken hanteren allemaal vrijwel dezelfde marges en berekenen te hoge rentetarieven. Daar moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eens naar kijken, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Maat%3A+rentetarieven+onder+loep+nemen
© LTO

De LTO-voorzitter vindt ook dat De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zich terughoudender moeten opstellen in hun rol als financiële toezichthouder.

Beperkingen

Mede dankzij de aanwijzingen van DNB en AFM zijn er nog te veel beperkingen in de kredietverlening. ‘Dat is bepaald niet bevorderlijk voor het herstel van de economie’, zei Maat in een gesprek met Nieuwe Oogst over de vooruitzichten voor de land- en tuinbouw voor 2015.

Crowdfunding

Volgens de LTO-voorzitter doen ondernemers er goed aan doen om de inzet van nieuwe financieringsvormen te overwegen. ‘Denk aan crowdfunding en particuliere investeerders. Daar liggen zeker mogelijkheden.’

·Lees meer hierover aanstaande zaterdag in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer