Agro Business Centre Opheusden van start

De gemeenteraad van Neder-Betuwe stelde donderdag de structuurvisie voor het Agro Business Centre (ABC) Opheusden vast. De gemeente heeft ook het eerste stuk grond verkocht aan het bedrijf Damcon.

Agro+Business+Centre+Opheusden+van+start
© Nieuwe Oogst

In het gebied tussen de Linge en de Betuweroute/A15, ten westen van de Dodewaardsestraat, komt een bedrijvenpark voor bedrijven die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd.

Levensbelang

Volgens burgemeester Kees Veerhoek van Neder-Betuwe is het de ambitie om hét laanboomcluster in de wereld te zijn en te blijven. 'In dit cluster wordt circa de helft van de winst gerealiseerd door de productie van bomen. En de helft door samenwerking en het beheersen van de marktketen. Een optimale samenwerking en het vergroten van de toegevoegde waarde in de marktketen is van levensbelang voor de sector.'

Unieke kans

Damcon, nu nog gevestigd in het centrum van Opheusden, maakt en verhandelt machines voor de boomkwekerij.
Het bedrijf ziet het als een unieke kans om als een van de eerste bedrijven op het ABC te kunnen starten. 'Onze ‘roots’ liggen hier op onze thuismarkt. En daar zijn we zuinig op. Ook voor de boomkwekers uit regio Opheusden is het ABC een enorme stimulans voor samenwerking in de toekomst', zo laat Damcon weten.

Laanboomgebouw

Het ABC moet hét visitekaartje voor het laanboomcluster worden. Er komt ook een ‘Laanboomgebouw’ voor fysieke, maar vooral ook virtuele handel. Met verder een ontvangstruimte en een plek voor scholing en innovatie.

Het ABC wordt niet in één keer bouwrijp gemaakt. Telkens als er een bedrijf zich wil vestigen, wordt dat ingepast.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer