5+miljoen+euro+voor+recreatie+Bollenstreek
Nieuws
© Wikimedia

5 miljoen euro voor recreatie Bollenstreek

Gemeenten, regio Holland Rijnland en provincie Zuid-Holland steken 5 miljoen euro in gebiedsprogramma’s om de Bollenstreek beter toegankelijk te maken voor recreanten.

De provincie neemt daarvan 1.970.000 euro voor haar rekening. Gedeputeerde Han Weber onthulde woensdag samen met de wethouders Anne de Jong van Hillegom en Knapp van Noordwijkerhout een aantal artist impressions als start van de programma’s.

Ook werd de sinds 2009 aangelegde Vosse- en Weerlanerpolder feestelijk geopend. Deze polder is toegankelijk gemaakt voor bezoekers door aanleg van fiets-, wandel- en ruiterpaarden, terwijl de natuur in stand is gehouden.

Uitvoeringsprogramma

Het provinciebestuur stelde in oktober Uitvoeringsprogramma Groen 2015 vast. Daarin zijn de afspraken opgenomen: kwaliteitsimpuls voor het Oosterduinsemeer en een gebiedsprogramma Bollenstreek algemeen.

De provincie heeft als doel het karakteristieke bollenlandschap en de duinen beter toegankelijk te maken voor recreanten.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer