Nieuwe Polderkaart voor Oostelijk Flevoland

LTO Noord Oostelijk Flevoland heeft een nieuwe versie van de Polderkaart uitgegeven. Op de kaart staat het grondgebruik per perceel ingetekend.

Nieuwe+Polderkaart+voor+Oostelijk+Flevoland
© Museum Nieuwland

Bij de uitgifte van agrarische bedrijven in het nieuwe land gaf de voormalige Dienst der Domeinen vrijwel ieder jaar een detailkaart uit. De kaart was gewild bij iedereen die was betrokken bij de realisering van Oostelijk Flevoland.

De laatste editie stamt echter uit 1997. Omdat toch behoefte bestaat aan een gedetailleerd overzicht, is bij LTO-Noord Oostelijk Flevoland het idee ontstaan voor het maken van een update van de Polderkaart.

Grondgebruik

Een werkgroep van zes mensen met hun wortels in het agrarisch buitengebied heeft het afgelopen jaar ‘erf voor erf’ de actualiteit van agrarisch gebruik geïnventariseerd.

Met hulp van de GEO-dienst van provincie Flevoland zijn deze actuele gegevens vervolgens verwerkt in een kaart ‘Agrarisch Grondgebruik per 1 mei 2014'.

Digitale variant

De kaart komt op papier en in een digitale variant beschikbaar. In de loop van januari wordt de kaart door LTO Noord Oostelijk Flevoland aangereikt aan leden-grondgebruikers.

Ook komt hij beschikbaar bij nog nader te bepalen verkooppunten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer