Veterinairen+Dubai+leren+in+Holland
Nieuws
© Jeljer Wynia

Veterinairen Dubai leren in Holland

Hoe worden runderen en schapen professioneel geregistreerd. In Nederland is dat de normaalste zaak van de wereld. Andere landen kunnen hier wat van leren. Zo ook Dubai.

Gisterenmiddag was een delegatie uit Dubai bij Agrarisch Bedrijf Wynia in Hitzum op bezoek. De delegatie, drie mannen en een vrouw, zijn veterinaire specialisten van het Public Health Services Department in Dubai.

Die ochtend werd een bezoek gebracht aan het Dairy Training Centre (voorheen PTC+) in Oenkerk, dat de excursie organiseerde. Dit centrum geeft daarnaast trainingen, zowel nationaal als internationaal.

De deskundigen zijn hier niet alleen om te zien hoe in Nederland de registratie en diergezondheid van runderen en schapen wordt uitgevoerd.

Dierherkenning

Ook zijn ze zeer geïnteresseerd in de hoge gezondheidsstatus van de schaapskudde en de moderne manier van dierherkenning door middel van elektronische identificatie.

Het doel van hun bezoek aan Nederland is om de veeteelt in hun eigen land naar Nederlands voorbeeld op een hoger niveau te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer