Coalitie verdeeld over voedselrapport WRR

De coalitiepartijen VVD en PvdA zijn sterk verdeeld over het WRR-rapport Naar een voedselbeleid. De PvdA omarmt het, van de VVD mag het in de prullenbak.

Coalitie+verdeeld+over+voedselrapport+WRR
© Nieuwe Oogst

Dat bleek vandaag heel duidelijk tijdens het Kamerdebat over de Landbouwbegroting 2015. Woordvoerders van beide partijen gingen in op de aanbevelingen van de WRR voor een expliciet voedselbeleid.

Betuttelkermis

‘Een betuttelkermis’ luidt de kwalificatie van Bart de Liefde (VVD). ‘De voorstellen van de WRR deugen niet, wij wijzen die af.’

Hij leest in het rapport een aansporing aan de overheid om zich ‘onder het mom van obesitas te bemoeien met wat in uw en mijn koelkast staat.’ Volgens De Liefde moet de overheid ‘wegblijven uit onze koelkast.’

Erg blij

‘Wij zijn heel erg blij met het rapport. We vragen de staatssecretaris te komen tot een voedselvisie die die meer gaat over kwaliteit en minder over kwantiteit en over prijs’, aldus Henk Leenders (PvdA).

Hij staat onder meer achter de verschuiving van de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten die de WRR bepleit. Volgens hem moet de overheid mensen helpen gezond te blijven.

Stevig debat

Uitgedaagd door D66 erkende Leenders dat PvdA en VVD fors van inzicht verschillen. Wanneer de Kamer het WRR-rapport gaat bespreken, kan er volgens hem dan ook ‘een stevig debat’ verwacht worden.

‘Maar laten we dat voeren op het moment dat het aan de orde is’, schoof hij het probleem vooruit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer