Plannen voor drinkwater

Goor/Wierden - De gewijzigde plannen voor nieuwe locaties voor drinkwatervoorziening in Twente en de Achterhoek zijn deze week gepresenteerd in Goor en Wierden.

Deze plannen kunnen grote impact hebben op de bedrijfsvoering van boeren die een bedrijf hebben in of bij zo’n locatie. LTO Noord wil dan ook graag nauwer betrokken worden in het gebiedsproces als de keuze voor de locaties is gemaakt.
Provincie Overijssel en Gelderland hebben nog niet bepaald waar de definitieve locaties komen. Er worden afwegingen gemaakt tussen waterkwaliteit, effecten op omgeving, duurzaam gebruik, kosten en wensen van betrokkenen.
Naast technische aspecten is er aandacht voor maatschappelijke kosten en baten en ruimtelijke kwaliteit, zodat een nieuwe winning op een duurzame manier wordt ingepast in de omgeving.
Op dit moment zijn er vijf locaties geselecteerd die mogelijk in aanmerking komen voor waterwinning. Vier daarvan liggen in Overijssel en één in Gelderland. Het gaat om Vriezenveen, Daarle, de Sallandse Heuvelrug, Goor en de Lochemse Berg.

Besluit

De provincies nemen begin 2015 een besluit over de nieuwe waterwinlocaties. Daar moet in totaal 7 miljoen kuub water per jaar kunnen worden gewonnen om aan de drinkwatervraag te kunnen voldoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer