Op een andere manier rijk worden van bomen

De derde editie van de vakbeurs Expo TCO in Opheusden had als thema ‘Rijk worden van bomen’. De nadruk lag daarbij niet op de portemonnee, maar op andere baten die een rol spelen bij het planten van bomen. Denk aan de rol van bomen bij het verbeteren van de leefomgeving, het opvangen van energie, het camoufleren van lelijke gebouwen, voor de productie van biomassa of het afvangen van fijnstof.
‘Ons assortiment is geschikt voor veel toepassingen. Voor elk probleem is een oplossing’, zegt voorzitter Wim Crum van de werkgroep Expo TCO. Met de vakbeurs wil de Vereniging Boom- en Plantenbeurs Opheusden en Omgeving de laanboomregio nationaal en internationaal op de kaart zetten. Crum is blij met de mooie presentatie van de negentig standhouders. ‘We zijn allemaal gebaat bij een goede promotie van ons product.’
Wethouder Hans Keuken vindt de boomteeltsector belangrijk voor gemeente Neder-Betuwe. Hij is blij dat het de goede kant opgaat met het Agro Business Centre in Opheusden, dat moet uitgroeien tot het centrum voor de laanbomenteelt. In dit centrum moeten kennis en innovatie bij elkaar komen. Er komt ruimte voor een showtuin en het houden van een beurs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer