Contractprijs graszaad lager

Graszaadfirma’s betalen voor komend seizoen een 10 tot 15 procent lagere hectareprijs voor de teelt van graszaad. Volgens Joop Bouwkamp van Barenbrug heeft de bijstelling vooral te maken met de prijsdruk op de graszaadmarkt.
Innoseeds meldt ongeveer dezelfde prijsverlaging. ‘Het is afhankelijk van het soort graszaad, maar gemiddeld daalt de prijs met zo’n 10 procent’, zegt Wim Geluk van het graszaadbedrijf.
Reden voor de prijsverlaging is volgens Geluk de inkrimping van het areaal voor de graszaadteelt. ‘Wij contracteren 5 procent minder. Het afgelopen jaar hebben we meer voorraad opgebouwd. Dat heeft onder meer te maken met de goede opbrengsten en iets minder vraag vanuit met name Zuid-Europa.’
Bouwkamp vertelt dat Barenbrug altijd werkt met vaste prijzen per hectare. Hij begrijpt dat graszaadtelers teleurgesteld zijn vanwege de prijsverlaging voor komend seizoen. ‘Toch hebben we ons areaal voor komend jaar alweer vol.’ Barenbrug contracteert voor 2015 wel evenveel hectares als voor dit jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer