LTO Noord Fondsen steunt innovatie

Ondernemers in de land- en tuinbouw die innovatieve plannen hebben, kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij LTO Noord Fondsen. Belangrijke voorwaarde is dat meerdere ondernemers bij het project betrokken zijn en dat zij ook zelf een deel van het risico dragen.

Aanvragen voor een financiële bijdrage zijn mogelijk wanneer een project de marktpositie van een bepaald product verbetert door meer toegevoegde waarde te realiseren of de positie van de producent in de keten verbetert.
Ook wanneer het project voor een meer duurzame bedrijfsvoering zorgt of voor een combinatie van land- en tuinbouw en andere activiteiten op het bedrijf, kan het voor ondersteuning in aanmerking komen.
Voorbeelden van aanvragen die in aanmerking zijn gekomen voor ondersteuning zijn projecten die de kansen van gewassen als tagetes, oregano en andere exotische teelten of nieuwe toepassingen, zoals bij Pure oorsprong Bloem, onderzoeken. Precisielandbouw wordt gestimuleerd in projecten als IJKakker en Sensorbased Agribusiness, evenals in de melkveehouderij Smart Dairy Farming en Courage.
Op het gebied van mineralen en duurzame energie zijn diverse vernieuwende mestverwerkingsinitiatieven ondersteund en ook projecten met zonnepanelen, algen, eendenkroos en de Vruchtbare kringloop Achterhoek. In de tuinbouw zijn onder andere Phytoglasshouse Emmen en Farmagrondstoffen ondersteund.
Opvallend is dat in de afgelopen periode veel bodem- en waterprojecten een bijdrage gevraagd hebben. Voorbeelden zijn Bodemsensing storende lagen, Spaarwater, Deltaplan Agrarisch Water Gelderland en Overijssel en Bodem en Water Flevoland en projecten om meer organische stof in de bodem te krijgen.
De bijdrage van LTO Noord Fondsen kan een financiële gift zijn, maar ook een lening. Vaak zorgt de bijdrage van LTO Noord Fondsen ervoor dat ook andere instanties, zoals provincies, een bijdrage verstrekken.
Voor meer informatie zie www.ltonoord.nl/fondsen of neem contact op met Frans van de Lindeloof of Wilfried Siemes (088-8886644) om het plan door te spreken en af te tasten of een aanvraag kansrijk is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer