Utrecht krijgt advies over landelijk gebied

Provincie Utrecht moet haar energie in het landelijk gebied richten op de meeste urgente opgaven, de leegstand van agrarische bedrijfsgebouwen en bodemdaling in veenweidegebieden.

Utrecht+krijgt+advies+over+landelijk+gebied
© Nieuwe Oogst

Dat stelt onafhankelijk provinciaal adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Ingeborg Thoral in haar advies ‘Landelijk gebied 21e eeuw’. Het advies is gericht aan Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht.

In dit advies beschrijft Thoral verder de kwalitatieve effecten van een viertal trends in het landelijk gebied.

Leegstand

Het gaat om de veranderingen in de landbouw, de veranderende verhouding tussen burger en boer, de toenemende leegstand in agrarische bebouwing en de ontwikkeling van natuur in en rond de Ecologische hoofdstructuur.

Thoral richt haar advies op vijf ruimtelijke speerpunten. Dit zijn nieuwe energielandschappen, kernrandzones, binnenstedelijke ontwikkelingen en groen-blauwe verbindingen tussen stad en land, het landelijk gebied van de 21e eeuw en de grotere infrastructurele opgaven.

Aanmoediging

Het college is blij met dit advies en ziet het als aanmoediging voor en aanvulling op het door de provincie gekozen beleid voor het landelijk gebied.

De aanbevelingen van de adviseur Ruimtelijke Kwaliteit worden gebruikt bij de herijking van de provinciale ruimtelijke structuurvisie en verordening.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer