Nestl%C3%A9+stelt+strengere+eisen+dierenwelzijn
Nieuws
© Nestlé

Nestlé stelt strengere eisen dierenwelzijn

Voedingsmiddelenconcern Nestlé gaat strengere eisen stellen aan zijn toeleveranciers wat betreft dierenwelzijn. Dat heeft gevolgen voor honderdduizenden veehouders, meldt VMT.

Nestlé heeft 7.300 directe toeleveranciers, die zuivel, vlees, gevogelte en eieren leveren. Omdat zij producten inkopen bij andere bedrijven, gelden de nieuwe regels voor honderdduizenden boeren.

Volgens de nieuwe regels mogen dieren geen honger of dorst hebben, angstig zijn, pijn lijden of ziek zijn. Ook gelden er minimumafmetingen voor de ruimte die varkens en koeien moeten hebben.

Traceren

Ook moeten alle dieren die in producten zijn verwerkt, getraceerd kunnen worden. Een onafhankelijke keuringinstantie gaat controleren of veehouderijen de nieuwe eisen naleven.

Bij een overtreding werkt Nestlé samen met de toeleverancier aan het verbeteren van de behandeling van het vee, zodat wel aan de normen wordt voldaan.

Levering stopt

Als een bedrijf desondanks niet aan de richtlijnen kan of wil voldoen, dan mag dit bedrijf niet meer aan Nestlé leveren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer