Mansveld+wil+ruimer+gebruik+Ecolabel
Nieuws
© nvt

Mansveld wil ruimer gebruik Ecolabel

Het kabinet zou het een goede zaak vinden als meer producten het Europese Ecolabel dragen. Staatssecretaris Wilma Mansveld (I&M) laat dat weten aan de Tweede Kamer.

De Europese Commissie heeft de lidstaten gevraagd naar hun mening over de Europese verordening waarop het milieukeurmerk Ecolabel is gebaseerd. Mansveld heeft Brussel inmiddels gemeld dat Nederland voorstander is en blijft van het Ecolabel.

Ze tekent er wel bij aan dat het aandeel producten waarvoor een Europese milieukeur wordt gevraagd, nog steeds relatief klein is. Daar zou Nederland graag verbetering in zien, met name ook voor voedselproducten.

Mate van duurzaamheid

Mansveld heeft Brussel ook voorgesteld om de consument beter te laten weten wat de mate van duurzaamheid is van een product. Dat zou op een simpele manier duidelijk gemaakt moeten worden op de verpakking.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer