Politie stuit op dierverwaarlozing Ermelo

De politie heeft vrijdag op een boerderij in het buitengebied van Ermelo een aantal ernstig verwaarloosde koeien en twee dode lammeren aangetroffen.

Politie+stuit+op+dierverwaarlozing+Ermelo
© Nieuwe Oogst

Een tip over een dood lam in een weiland leidde de politie naar de veehouder. Ook op zijn erf lag een dood lam in een enorme berg mest. De agent schakelde daarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in.

In een schuur werden koeien in een dikke laag mest aangetroffen. Ze stonden met zulke korte touwen vastgebonden, dat zij geen natuurlijke lichaamshouding konden aannemen.

Touwen

Bij een aantal koeien waren de touwen in de nek gegroeid waardoor er volgens de politie 'vreselijke wonden' waren ontstaan.

Van meerdere koeien waren de hoeven onbekapt en zodanig lang, dat staan en lopen pijnlijk was en moeilijk ging. Eén koe had een bloedende hoefwond. De koeien zijn verzorgd door een dierenarts en staan inmiddels in een wei.

Proces-verbaal

Gemeente Ermelo heeft de veehouder opgedragen zijn erf schoon te maken. Hij krijgt een proces-verbaal voor verwaarlozing van zijn vee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer