Doorbraak komt op tijd gereed

Voor de aanleg van De Doorbraak loopt nog één onteigeningsprocedure. De werkzaamheden rond de aanleg van de beek liggen verder goed op schema.

Doorbraak+komt+op+tijd+gereed
© waterscha vechtstromen

Dat zegt dagelijks bestuurslid Wim Stegeman van waterschap Vechtstromen.

Wateroverlast

De Doorbraak is een nieuwe beek die waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel aanleggen vanaf de oostkant van Almelo tot aan de Exosche Aa. De beek is 13 kilometer lang en moet de stad Almelo voor wateroverlast behoeden.

Daarnaast moet de beek ook verdroging in de regio tegen gaan. Door de aanleg ontstaat tevens een ecologische verbindingszone tussen de Sallandse heuvelrug en Noordoost-Twente.

Gebiedsproces

Voor de aanleg van de beek is 110 hectare landbouwgrond, verdeeld over circa150 percelen, nodig. Om verslechtering van de landbouwstructuur te voorkomen, kwam er een gebiedsproces met een vrijwillige kavelruil.

Bijna alle grond voor De Doorbraak is uiteindelijk in goed overleg aangekocht, het waterschap heeft nog te maken met één onteigeningsprocedure. 'Daar komen we niet uit, de rechter zal een oordeel moeten vellen of we de eigenaar genoeg compensatie hebben geboden', aldus Stegeman.

· Meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer