Eis tegen Pons: half jaar cel

Arjan Pons van het bedrijf Ponsstar uit Gouderak moet een half jaar de cel in omdat hij jarenlang illegaal heeft gehandeld in stierensperma. Dat heeft het openbaar ministerie vandaag geëist.

Drie bv’s van Pons zouden bovendien elk 10.000 euro boete moeten betalen. Verder zou het vonnis gepubliceerd moeten worden in een agrarisch blad, omdat justitie duidelijk wil maken dat boeren geen zaken moeten doen met bedrijven die niet erkend zijn.

Ponsstar Top Cow, gevestigd aan het Middelblok in het Zuid-Hollandse Gouderak, is niet officieel erkend als sperma-winstation. Op verzoek van stamboekorganisatie CRV deed justitie er begin 2012 een inval. De officier van justitie karakteriseerde het bedrijf als 'rommelig en smerig'.

Belachelijk

Pons noemde de regelgeving belachelijk. 'Ik mag wel met een stier bij de boeren langs gaan, maar ik mag het sperma van die stier niet in een koker vervoeren. Ik word niet erkend omdat er al genoeg bedrijven zouden zijn. Maar men wil gewoon de bestaande bedrijven beschermen, die schrikbarende prijzen vragen.'

De rechtbank doet in de zaak Pons uitspraak op 30 juli.

Wim Roodnat
Cerberus

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer