Ledenraad voorlopig akkoord met jaarrekening

De ledenraad van LTO Noord is vorige week voorlopig akkoord gegaan met de jaarrekening 2013. Dit najaar volgt de definitieve goedkeuring, nadat de jaarrekening in de regiobijeenkomsten is toegelicht.
LTO Noord belandde vorig jaar in de rode cijfers. ‘Het ging veel om eenmalige effecten of waar de oorzaak buiten onszelf ligt’, vertelt Kees Kooijman, hoofd financiën en bedrijfsvoering bij LTO Noord.
Een voorbeeld hiervan is het faillissement van LTO Vastgoed. ‘LTO Vastgoed heeft in het verleden twee keer dividend uitgekeerd. Per saldo springen we eruit’, antwoordde Kooijman op vragen hierover vanuit de ledenraad.
Kooijman benadrukt dat de verenigingsactiviteiten binnen LTO Noord, die contributiegedreven zijn, vorig jaar wel met een positief resultaat afsloten.
Bij de voorlopige goedkeuring hoort ook het voorlopige besluit om 450.000 euro in de egalisatiereserve te storten. Dit om grote contributiestijgingen in latere jaren te voorkomen. ‘De leden mogen niet de dupe worden van negatieve resultaten bij LTO Bedrijven’, zegt Kooijman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer