Poldertuin Anna Paulowna blijft

De Poldertuin Anna Paulowna is door een stevige lobby van de poldertuincommissie, LTO Noord Hollands Kroon en KAVB Noordelijk zandgebied gered van een ingrijpende verandering.

Poldertuin+Anna+Paulowna+blijft
© Nieuwe Oogst

Na een eerder afgekondigde bezuiniging hing het voortbestaan aan een zijden draadje. Bijna had de gemeente verleden week donderdag ingestemd met een plan van het bedrijf Holland Citiflower dat de tuin met verwilderingsgewassen van karakter wilde laten veranderen.

Eerder had de gemeente al besloten om vanaf 2015 per jaar 25.000 euro te bezuinigen. Verplaatsing en zelfs opheffing van de tuin dreigde.

Poldertuincommissie

'Gezond verstand heeft gezegevierd. De tuin blijft bij de Poldertuincommissie in beheer, die de tuin voor het nieuwe budget van 20.000 euro gaat verzorgen', geeft LTO Noord/KAVB-bestuurder Matthé van Lierop aan.

LTO Noord/KAVB en de Poldercommissie overtuigden de gemeenteraad met een plan voor modernisering van de tuin. De oprichting van Stichting Poldertuin moet helpen de vervolgstappen te zetten.

Weggestemd

Er lag een raadsvoorstel om de Poldertuin om te dopen in Bloemenpark Hollands Kroon en het beheer uit te besteden aan het bedrijf Holland Citiflower.

Dit is unaniem weggestemd door de gemeenteraad van Hollands Kroon.

Keukenhof

Van Lierop: 'De Poldertuin blijft een kleine Keukenhof, maar krijgt door een ander beplantingschema een modernere uitstraling. Met meer zomerbloeiers in de tuin moet het seizoen langer worden en de onderhoudskosten lager.'

Om uit te komen, rekent Van Lierop op meer zelfwerkzaamheid vanuit de achterban.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer