Boer vast voor poging tot doodslag agenten

Een 43-jarige boer uit Hasselt is gistermiddag aangehouden voor poging tot doodslag op politiemensen.

De man negeerde met zijn trekker stoptekens van politieagenten, die aan de kant moesten springen om niet te worden aangereden.

Even daarvoor had de Hasseltenaar tijdens een gerichte controle op landbouwverkeer een bekeuring gekregen. Hij reed namelijk met een hooischudder met scherp uitstekende delen achter zijn trekker.

Rijbewijs

Ook had de trekkerchauffeur geen rijbewijs of identiteitskaart bij zich. Agenten spraken met hem af dat hij direct naar huis zou gaan om die papieren op te halen en naar het politiebureau te brengen.

In plaats daarvan reed de boer de andere kant op, waarna de politie de achtervolging inzette. Op stoptekens deed hij niets uit. Een van de agenten voelde zich zo bedreigd dat hij zich genoodzaakt zag zijn pistool te trekken.

Politiemotor

Uiteindelijk kon de politie de man bij zijn woning aanhouden. Doordat hij zich daarbij hevig verzette, liep een politiemotor schade op.

De Hasseltenaar zit nog vast. De betrokken politieagenten hebben aangifte tegen hem gedaan. Tegen de man is een nader onderzoek gestart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer