Ben Bruurs: ‘We zijn wat kleiner gaan boeren

Een jaar of vijf geleden besloten Ben Bruurs en Thea Moonen in het Noord-Brabantse Baarschot om met de varkenstak van hun bedrijf niet langer mee te doen in de schaalvergrotingsrace. Ze hadden toen een gesloten varkenshouderijtak met 100 zeugen.

‘We deden al behoorlijk aan verbreding’, vertelt Bruurs. ‘Zo zijn we onder meer begonnen met een groepsaccomodatie en andere activiteiten als het aanbieden van huifkartochten.’ De twee ondernemers besloten het ook bij de varkens over een andere boeg te gooien.
De ondernemers schakelden over van een gangbaar houderijsysteem naar een varkenshouderijsysteem met scharrelvarkens. Zelf spreken ze liever over weidevarkens. Ze hebben nu een gesloten varkenstak met dertig zeugen. Hun eindproduct is varkensvlees. Dat vermarkten de varkenshouders zelf.
‘Het komt er op neer dat we wekelijks zo’n 1.000 kilo vlees verkopen. Gelukkig loopt dat nu goed. We hebben twee grotere afnemers van vers vlees: boerderijwinkel De Walhoeve in Goirle en slagerij Smolders in Middelbeers. Verder is ons vlees via diverse webshops te koop; ook via een eigen webshop. We staan sinds enkele weken ook op de site van Meat Your Own. We hopen dat consumenten ons daardoor nog beter weten te vinden. Meat Your Own past goed bij ons omdat wij ook veel waarde hechten aan transparant zijn.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer