Dommel+scherpt+onttrekkingsverbod+aan
© jos thelosen

Dommel scherpt onttrekkingsverbod aan

Waterschap De Dommel heeft het gebied waar een verbod geldt op het onttrekken van water uit beken en sloten vergroot.

Het verbod is sinds 22 april al van kracht voor de Reusel ten zuiden van het Wilhelminakanaal en voor de Kleine en Groote Beerze. Nu komen daar alle beken en sloten in het gebied van waterschap De Dommel bij, met uitzondering van de Tongelreep, de Dommel ten noorden van het Wilhelminakanaal en de Zandleij.

Nog droog

De natte maand mei en lokale buien afgelopen weken waren niet voldoende het watertekort aan te vullen. Deze leidden volgens De Dommel weliswaar kortstondig wel tot meer water in beken en sloten, maar door verdamping en opname door gewassen zakten de afvoeren in korte tijd terug.

Een verdere verlaging van de waterstand en afname van de stroming wil het waterschap met het nu uitgebreide verbod zoveel mogelijk beperken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer