Dirk+de+Lugt+voorzitter+Royal+Cosun
© Nieuwe Oogst

Dirk de Lugt voorzitter Royal Cosun

Vandaag nam de Texelse akkerbouwer Dirk de Lugt de voorzittershamer van Jos van Campen bij Royal Cosun over. Van Campen was elf jaar voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun.

Tijdens de bijeenkomst ter ere van het afscheid van Van Campen daalde uit alle hoeken lof op hem neer voor zijn lange periode bij Cosun en voor zijn werk voor de Europese suikertelers bij de suikerkoepel Cibe in Parijs en later in Brussel.

Coöperatiesecretaris Jan-Willem van Roessel zei dat Van Campen Cosun klaar heeft gezet voor de periode na de suikermarktregulering na 2017. Volgens bestuursvoorzitter Robert Smith van Royal Cosun is de politiek nu duidelijk over de toekomst van de suikermarkt. Hij prees Van Campen als loods door een periode met grote, onvoorspelbare veranderingen en om zijn vermogen 'vertrouwen en betrokkenheid bij de leden te houden door goed te communiceren.'

Boek als tijdsbeeld

Volgens Van Roessel is het boek dat Van Campen en alle gasten op het afscheid kregen een mooi beeld van de tijd dat hij voorzitter was. 'Cosun 2003-2014 in de woorden van de voorzitter' is een bundeling van de columns die Van Campen in alle uitgaven van Cosun Magazine schreef.

Van Campen dankte in zijn slotwoord alle mensen met wie hij samenwerkte in de coöperatie, het lobbywerk en het thuisfront. Zijn vrouw en zoon namen de zorgen voor het akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder compleet uit handen tijdens zijn voorzitterswerk.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer