Twee boeren naar Beemte-Vaassen

Arnhem - Op verzoek van de gemeenten Apeldoorn en Epe stellen Gedeputeerde Staten van Gelderland aan Provinciale Staten voor de inpassing van twee agrarische pluimveebedrijven in Beemte-Vaassen te regelen. De ondernemers zijn sinds 2006 bezig om tot verplaatsing naar het landbouwontwikkelingsgebied Beemte-Vaassen te komen. ‘Met dit plan komen we de afspraken na om deze bedrijven een toekomst te bieden’, zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.
Uiteindelijk maken van de zes gegadigden slechts twee bedrijven gebruik van de inpassingsmogelijkheid van de provincie. De andere bedrijven zijn om verschillende redenen afgehaakt. Het is niet uitgesloten dat ze zich op een later moment alsnog willen vestigen in Beemte-Vaassen.
Gelderland heeft als nieuw beleid dat er geen nieuwe landbouwontwikkelingsgebieden meer komen. Dat beperkt de mogelijkheden voor vestigingen van nieuwe bedrijven, maar sluit de vestiging van bedrijven die zich eerder al hebben gemeld niet uit. Het is aan de gemeenten om daarover te beslissen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer