Nieuw+eindvoer+van+Agrifirm
© Agrifirm

Nieuw eindvoer van Agrifirm

Agrifirm Feed introduceert een nieuw vleesvarkensvoer, speciaal voor de eindfase: Robustior. Agrifirm claimt dat voor een gemiddeld bedrijf met 3.500 vleesvarkens dit gemiddeld 16.000 euro per jaar aan extra voerwinst oplevert.

Robustior is gebaseerd op een nieuw grondstofwaarderingssysteem. Dat is aangepast aan het gewicht van vleesvarkens zwaarder dan 75 kilo.

Zware vleesvarkens kunnen meer energie genereren uit ruwe celstofrijke grondstoffen dan tot nu toe werd verondersteld. Hierdoor is de ranking van de grondstoffen anders dan gebruikelijk.

Resultaat: hogere voerwinst

Met Robustior worden varkens naar behoefte gevoerd. Dat resulteert in behoud van prestaties met een hogere voerwinst, stelt Agrifirm. Robustior combineert dat met een verbetering van de karkaskwaliteit.

Robustior heeft zich in de praktijk bewezen. Het is ontwikkeld door het Agrifirm Innovation Center in samenspraak met de nutritionisten van Agrifirm Feed. Het is uitvoerig getest op Researchfarm Laverdonk en in de praktijk getoetst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer