Geertjes Hoeve pleisterplaats recreanten

Recreatieboerderij Geertjes Hoeve van Anne Kloek en Rick van Rijn in Haarzuilens moet de komende jaren een pleisterplaats worden in het recreatiegebied ten westen van Utrecht.

Geertjes+Hoeve+pleisterplaats+recreanten
© Ulco Wesselink Fotografie

Kloek en Van Rijn openden onlangs de deuren van hun biologische melkgeitenbedrijf met boerderijwinkel en kaasmakerij. In de zomer wordt het restaurant geopend.

Stadlandbouw

'Het gaat boven verwachting goed. Voor de stadslandbouw is een markt. Alle lagen van de samenleving komen hier', stelt Anne Kloek.

Kloek en Van Rijn wilden het ouderlijk recreatiebedrijf 't Geertje in Zoeterwoude graag overnemen. Hun plannen veranderden toen hun (schoon)ouders aangaven nog wel tien jaar door te willen gaan.

Geertje 2

Hun oog viel op een monumentale boerderij in het herinrichtingsgebied ten westen van Utrecht. 'Een Geertje 2 was onze kans. We hebben meegedaan aan de selectieprocedure en in mei 2010 werden we gekozen.'

Ze hebben inmiddels vijftig melkgeiten en willen doorgroeien naar 130. Ook gaan ze enkele varkens houden. 'We hopen dat meer boeren in het westen zich geprikkeld voelen door de nieuwe ontwikkelingen in de stad als het gaat om voedsel. Er zijn zoveel kansen.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer