Rijksmuseum expositie 'Food' op VIV

De foto-expositie Food van Henk Wildschut is volgende week te zien in de centrale hal van VIV Europe. De expositie was tot nu toe alleen te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Rijksmuseum+expositie+%27Food%27+op+VIV
© Henk Wildschut

In beelden legde fotograaf Henk Wildschut de moderne voedselproductie vast. Wildschut maakte de foto's om het proces vast te leggen, maar vooral ook om te onderwijzen.

Wildschut : 'Bij het fotograferen van eten merkte ik dat de moderne, grootschalige productie technieken niet noodzakelijk leiden tot een verslechtering van dierenwelzijn, zoals vaak wordt verondersteld. En biologisch is niet altijd zo kleinschalig als we misschien denken.'

Innovatie in plaats van nostalgie

Naar de mening van Wildschut liggen oplossingen voor problemen met betrekking tot milieu, gezondheid en welzijn niet in nostalgie, maar in innovatie. 'Puur en eerlijk eten is niet alleen voorbehouden aan de lokale kleine boeren die al hun dieren bij naam kennen.'

De expositie tijdens de VIV is een initiatief van Royal de Heus in samenwerking met de beursorganisatie. VIV Europe wordt volgende week van 20 tot en met 22 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer