Vion: bij soja nog slagen te maken

Vion heeft nog slagen te maken wat betreft verantwoorde soja. Met die woorden reageert Suzan Wilbers namens het concern op de eerste Europese Soja Report Card van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Vion%3A+bij+soja+nog+slagen+te+maken
© Vion

WNF plaatst Vion samen met bedrijven als pluimveevleesverwerker 2 Sisters Storteboom in het rijtje dat nog stevig aan de bak moet om de sojadoelstellingen te halen. Wilbers onderschrijft die conclusie. 'We zijn druk bezig om op te schalen.'

'Dat gebeurt onder meer door in het Vion Good Farming Star programma en in Milieukeur vlees gebruik te maken van RTRS-procedures.'

Internationale criteria

WNF nam het initiatief om, samen met bedrijven die soja produceren of verwerken, internationale criteria op te stellen voor gebruik van verantwoorde soja.

'Dat gebeurt in de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja. Vion participeert al enkele jaren actief in dit RTRS-overleg', geeft Wilbers aan.

Duurzamer vlees

'Wij sluiten daarbij volledig aan op de vraag van de consument naar duurzamer vlees. Vion onderzoekt momenteel de mogelijkheden om ook voor het andere vlees gebruik te gaan maken van duurzame soja', verklaart Wilbers.

· Klik voor complete rapport op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer