Eerste+kwekersrechtboek+voor+Hoogeveen
© NakTuinbouw

Eerste kwekersrechtboek voor Hoogeveen

Directeur Generaal Hans Hoogeveen van het ministerie van Economische Zaken ontving gisteren het eerste exemplaar van het nieuwe boek dat gaat over de implementatie van kwekersrecht.

Handboek 'Framework for the introduction of Plant Breeder’s Rights, Guidance for practical implementation' is gericht op de implementatie van kwekersrecht.

Het is bedoelt voor landen die overwegen om een op International Union for the Protection of New Varieties of Plants (UPOV) gebaseerd kwekersrechtsysteem op te zetten of die net lid zijn geworden van UPOV.

Capaciteitsopbouw

Het ministerie gaf aan het belang van kwekersrecht te onderschrijven en wil het boek inzetten in vooral haar buitenlandse activiteiten ten behoeve van het kwekersrecht, bijvoorbeeld bij capaciteitsopbouw.

Het boek gaat onder meer in op het wereldwijde UPOV-systeem, de ontwikkeling van een ras, beoordeling van een nieuw ras, maar ook het opzetten, de implementatie en de acceptatie van een kwekersrechtsysteem, evenals de kosten.

Ook biedt het boek zicht op de relatie tussen kwekersrecht en internationale verplichting met betrekking tot biodiversiteit.

Beschikbaar

Het boek is voor 24,95 euro (exclusief verzendkosten, exclusief BTW) te bestellen bij Naktuinbouw.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer