Flevolandse+boeren+tegen+natuuroevers
© Waterschap Zuiderzeeland

Flevolandse boeren tegen natuuroevers

Waterschap Zuiderzeeland verwacht eind deze maand een uitspraak van de bezwarencommissie over de problemen die tien grondeigenaren hebben met de aanleg van duurzame oevers in Oostelijk Flevoland.

Zuiderzeeland wil in 2014 in totaal voor 60 kilometer aan duurzame oevers aanleggen. Grondeigenaren langs ongeveer 6 kilometer oever van de Hoekwanttocht en de Kubbetocht zijn het niet eens met de aanpak. Ze maken bezwaar dat ze grond moeten verkopen voor de aanleg van de oevers.

Gedoogplicht

Met de andere grondeigenaren langs de oevers die dit jaar in de planning staan opgenomen, is wel overeenstemming, benadrukt het waterschap. Zuiderzeeland sluit niet uit dat een aantal onwillige grondeigenaren alsnog een gedoogplicht wordt opgelegd om het project toch te kunnen afronden.

Het waterschap neemt een besluit over een gedoogplicht zodra het advies binnen is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer