'Zuidhorn aanzienlijk soepeler met WOZ'

Gemeente Zuidhorn gaat 'aanzienlijk soepeler' om met verzoeken van boeren over de WOZ-waarde van hun bedrijven. Dat constateert melkveehouder Rudolf Feitsma uit Oldehove.

%27Zuidhorn+aanzienlijk+soepeler+met+WOZ%27
© jan bouwman

Zo gaat Zuidhorn de aftrek voor asbestsanering verhogen als boeren dat aankaarten bij de gemeente.

'Daar voorzien taxatiewijzers nog niet in. Het gaat vooral om asbest waar iets onder ligt, bijvoorbeeld riet. Die sanering kost al gauw 30 tot 35 euro per vierkante meter, terwijl het standaard gaat om zo'n 8 tot 12 euro per vierkante meter', zegt Feitsma.

Flexibeler

Feitsma is tevreden over deze houding van de gemeente. 'Wij worden gehoord in onze bezwaren. De gemeente gaat hier flexibeler mee om. Ze ziet nu ook in dat een bezwaarprocedure extra tijd en geld kost.'

Enkele jaren geleden stond de verhouding tussen boeren en gemeente Zuidhorn op scherp toen de agrarische ondernemers naar de rechter stapten omdat zij het niet eens waren met hun WOZ-beschikking. Het Tiox-systeem werd daarop aangepast.

Prima contact

Ook gemeente Zuidhorn spreekt van een positieve wending. 'We hebben prima contact met de boeren', stelt taxateur Engbert-Jan Nieuwland. 'Ik heb inmiddels een stuk of tien aan de lijn gehad die vragen hadden over de aftrek van asbestsanering.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer