Kamer%3A+neonicotinoiden+verbieden
© Nieuwe Oogst

Kamer: neonicotinoiden verbieden

Het kabinet moet gaan werken aan een volledig verbod op het gebruik in de gewasbescherming van neonicotinoïden en van fipronil.

Die wens heeft een Kamermeerderheid uitgesproken. Vanmiddag stemde het parlement over een vorig jaar al ingediende motie van de Partij voor de Dieren om een 'nationaal traject in gang te zetten voor een volledig nationaal moratorium op alle neonicotinoïden en op fipronil.'

Bijensterfte

Volgens indiener Esther Ouwehand is duidelijk dat bepaalde toepassingen van neonicotinoïden en fipronil acute risico's op verhoogde bijensterfte met zich meebrengen. Door gebrek aan gegevens is volgens haar geen enkele toepassing van deze middelen veilig bevonden.

LTO Nederland betreurt de aanneming van deze motie. Staatssecretaris Sharon Dijksma ontraadde de motie, LTO hoopt dat ze voet bij stuk zal houden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer