Eerste+Nationale+Tuinweek+een+feit
© Groei en Bloei

Eerste Nationale Tuinweek een feit

Vereniging Groei en Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil daarmee meer mensen enthousiasmeren om actief te tuinieren met bloemen en planten.

In Nederland en Vlaanderen worden van 14 tot en met 21 juni talloze ‘groene’ initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten, tot natuur-educatiewandelingen, groene straatwijkdagen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken.

Flip van Leeuwen, algemeen secretaris van Groei & Bloei: 'Het is geweldig om te zien hoe enthousiast onze leden inhaken op dit initiatief. Er doen maar liefst tachtig afdelingen mee. We zorgen ervoor dat er volop media-aandacht gaat komen. Ook op landelijke televisie.'

Tuin

Van Leeuwen is overtuigd dat meer mensen bewust met bloemen en planten gaan tuinieren. 'Dat is goed voor mens en dier en voor de leefbaarheid van de omgeving. Aan onze vele vrijwilligers zal het niet liggen.'

De Nationale Tuinweek start op 14 juni in het oude stadscentrum van Delft met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Daarmee hoopt Groei en Bloei een bijdrage te leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit.

De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan duizend trotse tuinbezitters stellen dan hun tuin gratis open voor publiek.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer