PostNL wil naar drie dagen postbezorging

PostNL sluit niet uit dat de postbezorging van vijf dagen in de week teruggaat naar drie. Een wijziging van de Europese postrichtlijn maakt dat mogelijk, meldt het Algemeen Dagblad (AD).

SP-Europarlementariër Dennis de Jong geeft aan dat de Europese Commissie versoepeling van de postrichtlijn heeft onderzocht. In de krant stelt hij dat Nederland een van de eerste landen is die hier gebruik van wil maken.

Woordvoerder Werner van Bastelaar van PostNL bevestigt dit. 'Als de Europese Unie het toestaat, gaan wij terug naar vier of misschien zelfs drie dagen post bezorgen.'

Extra betalen

De postbezorging ging begin dit jaar van zes naar vijf dagen. Mogelijk gaan daar nu nog eens een of twee dagen vanaf. Wie vaker post wil, kan dat krijgen, maar moet dan wel extra betalen.

Van Bastelaar zegt in het Algemeen Dagblad geen enkele spijt te hebben van de beslissing niet meer op maandag te bezorgen.

'Het grootste deel van onze omzet is bedrijfspost. Omdat de meeste bedrijven in het weekend stilliggen, zat er op zondagavond ook niks in de bussen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer