20% regio's haalt drinkwaterafspraken niet

Een op de vijf regio's haalt de afspraken niet die in 2011 zijn gemaakt tussen gemeenten, waterschappen en drinkwaterbedrijven. De rest ligt voorzichtig op koers, blijkt uit de voortgangsrapportage van Visitatiecommissie Waterketen.

Voorzitter Karla Peijs van de Visitatiecommissie Waterketen maakt zich zorgen over de achterblijvende regio’s. Dat meldde ze tijdens de overhandiging van de voortgangsrapportage aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

De bewindsvrouw deelt de zorgen van de commissie over de achterblijvers. 'Ik roep alle waterorganisaties op de handen ineen te slaan. Samenwerking biedt kansen, financieel maar ook inhoudelijk. Daar hebben alle partijen baat bij.'

Schepje bovenop

Schultz vraagt iedereen er nog een schepje bovenop te doen. 'We moeten kosten besparen, juist om de kosten voor alle Nederlanders minder te laten stijgen.'

De onafhankelijke Visitatiecommissie Waterketen doet onderzoek naar de voortgang van de uitvoering van afspraken over regionale samenwerking in de (afval)waterketen. Die afspraken zijn vastgelegd in het Bestuursakkoord Water 2011.

Kosten, kwetsbaarheid en kwaliteit

De commissie beoordeelt of de afgesproken doelen voor kosten, kwetsbaarheid en kwaliteit vanaf 2020 leiden tot een structurele besparing van 450 miljoen euro per jaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer