Internationale belangstelling Dutch Lily Days

Tijdens de Dutch Lily Days verwachten de zestien deelnemende veredelaars, handelaren en exporteurs in totaal enkele duizenden belangstellenden van over de gehele wereld.

Met een gemiddeld bezoekersaantal van 500-600 per bedrijf waren de Dutch Lily Days vorig jaar een succes. Bezoekers van over de gehele wereld meldden zich: vanuit onder meer China, Japan, Taiwan, Indonesië, Zuid-Afrika, USA, Mexico, Ierland, Spanje, Hongarije en Scandinavië.

Arie Alders van MAK Breeding ziet tijdens de vier open dagen ook veel nieuwe gezichten, net als de overige participanten. 'De vier dagen zijn te kort om het aanbod van alle zestien bedrijven te zien. Ieder jaar zijn er wel weer interessante introducties te zien.'

De Dutch Lily Days bundelen het complete aanbod van de lelie-veredelaars en -handelaren in Nederland. Nog altijd is de lelie een typisch Hollands exportproduct, dat op een areaal van een kleine 4000 hectare wordt geteeld.

O

Daarmee komt de lelie direct na de tulp. Wereldwijd is 95 procent van alle lelies van Nederlandse komaf. Het officiële startschot voor de Dutch Lily Days is op dinsdag 20 mei bij een van de deelnemende bedrijven. Tot en met vrijdag 23 mei staan de deuren dan open bij de deelnemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer