Garantstelling aanvragen vanaf donderdag

Agrarisch ondernemers die willen investeren en niet voldoende zekerheden hebben, kunnen via het ministerie van Economische Zaken een garantstelling aanvragen voor een lening bij de bank. Dat kan vanaf donderdag.

Het gaat om de Garantstelling Landbouw en de Garantstelling Landbouw Plus. Agrariërs kunnen de garantstelling via hun bank aanvragen van 2 januari tot en met 30 juni 2014. De bank helpt met het aanvragen.

Ondernemers kunnen een garantstelling krijgen als hun investeringen zijn gericht op het verlagen van de productiekosten en het verbeteren en omschakelen van de productie.

Dierenwelzijn

Ook investeringen om de kwaliteit van landbouwproducten te verhogen en om het milieu, de hygiëne of het dierenwelzijn te verbeteren, komen in aanmerking.

De lening waarvoor een garantstelling wordt aangevraagd moet minimaal 50.000 euro zijn. De garantstelling is 80 procent van de lening: minimaal 40.000 euro. Het maximale leningbedrag is 2.500.000 euro.

RVO.nl

Meer informatie over de garantstelling is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer