Zorgen over Natura 2000-gebied Binnenveld

Ondernemers in Veenendaal maken zich zorgen over de plannen en uitvoering van Natura 2000-gebied Binnenveld. Dat schrijven ze in een brief aan gedeputeerde Bart Krol van Utrecht.

Het gaat om de gevolgen van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) en de uitbreidingsmogelijkheden, het bestaand gebruik en de onduidelijkheid over de definitieve aanwijzing van het Binnenveld.

De ondernemers - Coöperatieve Vereniging Het Ambacht/Nijverkamp en Bedrijvenkring Veenendaal - gaan ervan uit dat het gebied pas definitief wordt aangewezen als het beheerplan met daarin de instandhoudingsdoelstellingen, maatregelen en gevolgen is vastgesteld.

Onduidelijkheid

Volgens de ondernemers blijft er grote onduidelijkheid bestaan over de gevolgen van de PAS voor de bedrijven en hun uitbreidingsmogelijkheden.

Onbekend is hoe groot de ontwikkelingsruimte is. Ook is er onduidelijkheid over het bestaande gebruik dat in het beheerplan moet komen te staan. Vraag is of de peildatum 31 maart 2010 is.

Opvang kwelwater

Plan is om een aantal putten in diepe grondlagen op 40 meter te boren om kwelwater op te vangen. Met transportleidingen wordt het kalkrijke water geïnfiltreerd in de ondiepe grondlagen van de Hel, Blauwe Hel en de Bennekomse Meent.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer