Vallei en Veluwe schrijft aan voor onderhoud

Zo'n 2.150 onderhoudsplichtigen in het gebied van waterschap Vallei en Veluwe moeten hun sloten nog schonen. Dat meldt het waterschap.

De sloten zijn grotendeels schoon, blijkt uit de jaarlijkse schouw van 3.500 kilometer sloot. Toch is een deel nog niet klaar.

Eigenaren van percelen langs kleinere watergangen zijn zelf onderhoudsplichtig, waarbij het waterschap een controlerende taak heeft door middel van de jaarlijkse najaarsschouw.

Aanschrijvingen

Volgens Vallei en Veluwe ligt het aantal aanschrijvingen wel wat hoger dan vorig jaar. 'Dat komt door de regen die eind oktober viel', zegt heemraad Dick Veldhuizen van Waterschap Vallei en Veluwe.

'Het waterschap beseft dat de weersomstandigheden van invloed kunnen zijn op de mogelijkheden om onderhoud te plegen', geeft hij aan.

In de afgelopen twee weken is veel neerslag gevallen waardoor het land op sommige plekken erg nat is. 'Daar hebben wij oog voor.'

Uiterlijk

Het waterschap vertrouwt erop dat het maaiwerk in de komende weken - uiterlijk 25 november - door de eigenaren wordt gedaan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer