Koning kandidaat voorzitter COPA Women

Willemien Koning uit Oudkarspel heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter van het COPA Women's Committee.

In Brussel wordt komende woensdag het nieuwe team voor COPA Women's Committee gekozen. De posities van voorzitter en vicevoorzitter en leden van het bestuur worden allemaal opnieuw ingevuld.

Willemien Koning, voorzitter van LTO Noord-Holland Vrouw en Bedrijf was lid van het bestuur. Zij heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter. Twee andere kandidaten nemen het tegen haar op.

Belangenbehartiging

De Copa Women’s Committee behartigt belangen van agrarisch onderneemsters, mede-onderneemsters en meewerkende partners maar ook van dochters en onbetaalde familieleden die meewerken in de familiebedrijven.

De Women’s Committee houdt zich daarnaast bezig met het verbeteren van ondernemerschap van agrarische vrouwen en vrouwen op platteland. Het comité werkt aan de zichtbaarheid van vrouwen in plattelandsgebieden.

Ook gelijke behandeling van mannen en vrouwen en de sociale voorzieningen voor vrouwelijke zelfstandig ondernemers en meewerkende partners staan op de agenda.

Melkveebedrijf

Willemien Koning is afgevaardigd naar de Copa Women’s Committee vanuit LTO-Vrouw en Bedrijf. Koning heeft zelf een melkveehouderijbedrijf met 80 melkkoeien en 65 stuks jongvee in Noord-Holland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer