Ernstige+dierverwaarlozing+in+Wagenberg
© Dierenbescherming

Ernstige dierverwaarlozing in Wagenberg

Bij een 54-jarige veehandelaar in het Brabantse Wagenberg zijn vorige week 110 pony's, paarden en ezels weggehaald. De dieren waren volgens de politie ernstig verwaarloosd.

De verwaarloosde dieren werden ontdekt, nadat medewerkers van de dierenambulance twee vechtende honden op het erf van de veehandelaar uit elkaar wilden halen. Zij riepen hiervoor de assistentie van de politie in.

De omstandigheden waarin de honden verkeerden, waren voor de agenten aanleiding om samen met de dierenarts het terrein van de veehandelaar te bekijken.

Op het erf werden twee dode Shetland pony's aangetroffen. Daarnaast bleek het merendeel van de paarden, pony's en ezels ondervoed en verkouden te zijn. Ook waren hun ogen ontstoken en waren de hoeven al lange tijd niet goed verzorgd.

Opslag

De NVWA en Dienst Regelingen hebben ervoor gezorgd dat de dieren naar een door DR gecertificeerde opslaghouder zijn verplaatst. Hier krijgen de dieren de benodigde (medische) verzorging en goede huisvesting.

Alle kosten van de verzorging zijn voor rekening van de eigenaar van de dieren. Tegen de 54-jarige veehandelaar is proces-verbaal opgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer