Kanzi+appel+weer+verkrijgbaar
© Kanzi

Kanzi appel weer verkrijgbaar

Clubras Kanzi van Fruitmasters is binnenkort weer verkrijgbaar in de supermarkt en groente- en fruitwinkels. Bij Belgische Veiling Haspengouw vond vandaag de aftrap van de campagne plaats. Fruitmasters start binnenkort met de campagne.


Op de veiling in Haspengouw wordt in totaal 7 miljoen kilo Kanzi aangevoerd.

Matthijs Wakker van Fruitmasters verwacht in Nederland van zo'n 440 hectare een oogst van 16 tot 17 miljoen kilo. Volgens Wakker groeit het areaal Kanzi in Nederland nog steeds.

Wereldwijd is de oogst 50 miljoen kilo, waarvan 80 procent binnen Europa. In Europa zijn Duitsland en Nederland de koplopers, gevolgd door Italië, België, Groot-Brittannië en Zwitserland

Goede Kwaliteit

De kwaliteit van Kanzi is dit jaar volgens Wakker zeer goed. 'We hebben weinig hagel gehad en de kleuring is goed, mede dankzij zon en koude nachten.'

Meer vraag

Volgens Veiling Haspengouw is er meer vraag dan aanbod voor Kanzi. Om aan de vraag te voldoen, worden er in de komende drie tot vijf jaar wereldwijd bomen bijgeplant.

Vanaf volgende week gaan alle remmen los in België; nationale televisiecampagnes, guerrilla-marketing, advertenties, beurzen, online acties, sociale media en promoties op de winkelvloer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer