Appels+met+rood+vruchtvlees+geveild
© BFV

Appels met rood vruchtvlees geveild

Op de Belgische Fruitveiling (BFV) in Sint-Truiden zijn voor het eerst 'Red Love'-appels, met rood vruchtvlees, geveild. De eerste 1.000 kilo van de appels, die vernieuwende mogelijkheden moeten bieden voor gastronomie en industrie, ging vlot de deur uit.

'Red Love' is de verzamelnaam van een twintigtal gekruiste appelsoorten met rood vruchtvlees. Doorgesneden is de binnenkant ster- of hartvormig.

De Belgische Fruitveiling heeft in 2011 zowat zesduizend bomen van drie variëteiten geplant onder licentie van de Zwitserse patenthouders. De opbrengst zal in de komende zes weken in een tempo van 1.000 kilo per week worden geveild.

Nieuwe toepassingen

'De belangstelling is enorm', zegt veilingdirecteur Filip Lowette. 'Vooral omdat de rode binnenkant kleur geeft op het bord, in fruitsalades, maar ook bijvoorbeeld als sap in cocktails. De industrie ziet er nieuwe toepassingen in, zoals rode appelmoes en ciders.'

Red Love zou 30 tot 40 procent meer antioxidanten bevatten en zelfs tot 100 keer meer anthocyanen dan traditionele appels. BFV wil tegen 2019 ongeveer 50 hectare van deze soorten aanplanten, wat goed moet zijn voor anderhalf tot twee miljoen kilo fruit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer