Docuserie Louise Fresco over voedsel

In de zesdelige documentaire 'Fresco's Paradijs' deelt Louise Fresco haar passie voor landbouw en voedsel. De eerste aflevering van deze serie over voedselproductie is op 13 oktober.

Fresco reist in de eerste aflevering van het ijskoude Spitsbergen, waar alle zaden van bestaande voedselgewassen liggen opgeslagen, naar het tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris, waar ooit de landbouw ontstond.

Ook bekijkt ze in aflevering 1 de foto's van hongerende kinderen in Biafra die haar eind jaren zestig deden besluiten te werken aan oplossingen voor het wereldvoedselprobleem.

Varkensboeren in Nederland

Volgende afleveringen voeren onder meer langs een boomgaard in Kazachstan, varkensboeren in Italië en Nederland, viskwekerijen in Noorwegen, algenboerderijen in Spanje en rijstvelden in Japan.

In Kazachstan bezoekt Fresco bijvoorbeeld de plek waar de appel zijn oorsprong vindt. Tot haar ontzetting ligt deze botanische tuin, met enorme cultuurhistorische waarde, er volledig verwaarloosd bij.

Uitzendingen

'Fresco’s Paradijs' wordt vanaf 13 oktober zes zondagen achter elkaar uitgezonden om 18.50 uur op Nederland 2. De serie van Human (de Humanistische Omroep) is gebaseerd op Fresco's boek 'Hamburgers in het Paradijs'.

Fresco is voormalig hoogleraar plantaardige productiesystemen en honorary professor van Wageningen University.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer