Afstemming kwaliteitskeuring hardfruit

Keurmeesters en keurcoördinatoren van hardfruit komen vanmiddag bijeen in Geldermalsen om aan te geven hoe zij de kwaliteit binnen de kwaliteitsklasses moeten beoordelen.

Afstemming+kwaliteitskeuring+hardfruit
© Willem Dijkema

Het Kwaliteits-Controle-Bureau, dat de 'Landelijke Afstemming Hardfruit' organiseert, zal op praktische wijze de te verwachten problemen voor het komende seizoen demonstreren. Dat gebeurt aan de hand van monsters van appelen en peren.

Eén van de problemen kwam in augustus aan het licht, toen een partij Elstar uit Frankrijk werd afgekeurd wegens onrijpheid.

Handelsnormen

Wijzigingen van de Specifieke handelsnormen van appels en peren die per 1 oktober 2013 gelden, komen vanmiddag ook aan de orde.

Zo is het aanduiden van de volledige adresgegevens van de verpakker/verzender ook verplicht geworden voor producten die vallen onder de algemene handelsnorm.

Klasse II Jonagold

Een andere relevante wijziging is dat de verplichting voor klasse II Jonagold, dat deze 10 procent rode kleur c.q. strepen moet hebben, is komen te vervallen. Klasse II Jonagold hoeft dus, net als alle andere rassen, geen kleur te hebben.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer