Zorgmaaltijden in grensregio verbeteren

Zorginstellingen en kennisinstituten uit de Rijn-Waal regio gaan het komende anderhalf jaar onderzoeken hoe eten in zorginstellingen duurzamer kan. En welke kostenbesparing dit oplevert.

In Kleve werd vorige week het officiële startschot gegeven voor het project. De eerste resultaten van het onderzoek worden medio volgend jaar verwacht.

Ddoel van project Duurzaam Gezond is om de maaltijdvoorziening in zorginstellingen te verduurzamen. En daarmee een hogere maaltijdwaardering en vermindering van kosten te realiseren.

Milieubelasting

Door daarbij eten zoveel mogelijk uit de regio te halen, versterken zorginstellingen hun band met de lokale samenleving en wordt het milieu minder belast.

De Sint Maartenskliniek uit Nijmegen heeft al ervaring hiermee. Deze kliniek werkt al jaren met streekproducten en heeft de hoeveelheid eten dat moet worden weggegooid weten terug te brengen tot 2 procent.

Internationale samenwerking

Duurzaam Gezond is een grensoverschrijdende samenwerking tussen Stichting Landwaard, de ISUN Fachhochschule Münster en Diverzio – stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken in instellingen.

Het onderzoek gebeurt bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen, de Ouderenzorginstelling Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem en de Katholische Kliniken im Kreis Kleve.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer