RFC: 'Melkprijs kan inderdaad beter'

Als mensen zeggen dat de melkprijs goed is maar nog beter kan, dan ben ik het daar mee eens. Dat zei Sjoerd Galama, commissaris van Royal FrieslandCampina (RFC) woensdagavond op een mini-zuivelsymposium in Joure.

'De melkprijs is momenteel niet hoog door RFC, maar door de positieve vraagontwikkeling op de wereldmarkt', stelde Galama voorts. Hij voegde daaraan toe dat zijn bedrijf het wel naar behoren doet, wijzende op de circa 3 cent prestatietoeslag bovenop de garantieprijs.

Galama was samen met directielid Klaas de Jong van A-Ware en DOC-coöperatievoorzitter Arjen Schimmel uitgenodigd in te gaan op het thema: 'wat is de beste zuivelstrategie voor de boer'. Geen van drieën liet zich verleiden tot pittige uitspraken op dat terrein. Wel waarschuwden ze alle drie opnieuw voor sterkere prijsschommelingen van de melkprijs in de komende jaren.

Prijsschommelingen tackelen

Galama daarover: 'Wij proberen in Azië met producten echt los te komen van schommelingen op de wereldmarkt. In China lukt dat met melkpoeder al voor een deel. We werken er hard aan om dergelijke posities te verstevigen.'

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer